Kto by nepoznal z detstva obľúbeného medového medvedíka, z ktorého môžu deti med nielen priamo maškrtiť, ale tiež pohodlne dávkovať napríklad priamo na rožok či do čaju. Nezabudnite ho cez prázdniny pribaliť so sebou na dovolenku! 

Všetci to veľmi dobre poznáme. Kým jedni rodičia sa obávajú, či ich dieťa zjedlo aspoň niečo, iní uvažujú, či toho nezjedlo príliš. Pravdou je, že vypestovať u detí pozitívny vzťah k stravovacím návykom, ale aj pohybovým aktivitám, je nesporne jedným z najväčších benefitov do ich budúcnosti. 

Kyslomliečne výrobky obsahujú veľké množstvo výživných látok s blahodarným účinkom na ľudský organizmus a navyše sú ľahko stráviteľné. Sú zásobárňou vápnika, horčíka, zinku, ale aj minerálnych látok. 

V ostatných rokoch jasne badať trend, že ľudia sa čoraz viac zaujímajú o to, čo jedia. Teda, čo sa v potravinárskych výrobkoch, ktoré kupujú, vlastne nachádza. Tieto informácie musia byť povinne uvádzané, až na výnimky, na obaloch všetkých balených potravín.  

Poznáte to - chcete ošúpať vajíčko na tvrdo, a hoci niekedy ide škrupinka krásne dole, niekedy nie a nie zísť a odlupujete celé kúsky škrupiny aj s vajíčkom. Výsledkom je neforemný granát, ktorý má od pekného oblého vajíčka naozaj ďaleko. Ako teda ošúpať vajíčko tak, aby to šlo ľahko? Existujú na to nejaké finty? Zistili sme, že áno. 

Máte vo vašom „kulinárskom“ repertoári päť overených jedál, ktoré varíte stále dookola? Radi by ste sa inšpirovali novým, originálnym receptom, ktorý však bude z bežne dostupných surovín? Prinášame vám dva tipy na  lahodné a zdravé recepty s využitím jogurtu od skvelých kuchárov.  

Prvého novembra oslávia svoj svetový deň nadšenci rastlinnej stravy. V spoločnosti sa na túto tému vedú už dlhú dobu rozsiahle diskusie, pravdou však je, že vegánska strava je čoraz vyhľadávanejšou alternatívou v jedálničku mnohých maškrtníkov. Odporcovia tohto životného štýlu sa mnohokrát domnievajú, že vegánov na tanieri nečaká nič zaujímavejšie než postrúhaná mrkva či suché šalátové listy. Prinášame vám však zopár receptov, ktoré zaručene zbúrajú predsudky a obohatia vašu kuchyňu o nové kulinárske zážitky. 

Ryby sú nevyhnutné pre správny vývoj detí. Sú zdrojom predovšetkým prospešných nenasýtených mastných kyselín a jódu. Organizmus si tieto látky nevie v dostatočnom množstve vytvoriť sám. Preto je potrebné ich deťom dopriať práve v strave.  Často sa ale stáva, že deti ryby rady nemajú. Ako ich tomuto zdravému návyku naučiť? 

Čoraz častejšie sa hovorí o tom, že biely cukor je "smrrrť" :-) a treba ho niečím nahradiť, alebo najlepšie úplne vynechať. Viete čím nahradiť škodlivý biely cukor? 

Hoci sa to zdá byť jednoduché, uvariť dobrú ryžu je niekedy umenie. Občas sa rozvarí a zmení na lepkavú kašu, inokedy je zase tvrdkastá. Ako teda uvariť dobrú ryžu? Prinášame vám pár tipov, ako na to: 

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.