štvrtok, 09 marec 2017 15:52

Pečená tekvica s quinoa a bylinkami

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Pečená tekvica s quinoa a bylinkami Foto: Hollandia.cz

Suroviny (na 2 porcie):  1 tekvica (hokkaido alebo maslová), 3/4 šálky bieleho jogurtu, 2 lyžičky mletej rímskej rasce, 2 lyžičky mletého koriandru, 1 lyžička kurkumy, 1/2 lyžičky horčice, 1 chilli, 1/2 lyžičky kardamónu, 1/4 lyžičky soli, 1 šálka quinoa, 1 hrnček vody, 1 lyžička limetkovej šťavy, 1 lyžička medu, 1/4 šálky čerstvého koriandru  

Postup:

Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej semiačka. Očistenú tekvicu položíme na papier na pečenie, zľahka polejeme olivovým olejom a necháme postáť. V miske zmiešame jogurt, rascu, mletý a čerstvý koriander, kurkumu, horčicu, chilli, kardamón a soľ. Quinoa uvaríme v šálke vody, privedieme do varu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme limetkovú šťavu, med a dobre premiešame. Mierne vychladnutou quinoa naplníme tekvicu, navrch dáme jogurtovú zmes a necháme chvíľku odležať. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a plnené tekvice pečieme na 180 stupňov 35 minút. Podávame ozdobené s čerstvým koriandrom.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next