Postup: Hovädziu pečienku očistíme od žiliek a zomelieme v mlynčeku na mäso. Žemle nakrájame na kocky, prelejeme mliekom, kde ich necháme odstáť 10-15 minút a precedíme. Nakrájanú cibuľu krátko prepečieme na masle a ochladíme. Do hlbšej nádoby vložíme pripravenú pečeň, žemle, našľahané vajce, čierne korenie, majorán, petržlenovú vňať, praženú cibuľu a Podravku ochucovadlo. Všetko dobre vymiešame, podľa potreby pridáme 2-3 lyžičky strúhanky a necháme odstáť 10-15 minút.
Lyžicou tvarujeme malé knedličky, ktoré vložíme do horúceho vývaru a necháme variť cca 10 minút.
Rada: Polievku je možné pripraviť aj s hovädzou kockou, tak že do litra vriacej vody pridáme 2 hovädzie kocky a varíme 5 minút.
Zdroj: podravka.sk, foto Pixabay.com