štvrtok, 09 marec 2017 11:33

Likér z višní

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Likér z višní foto: pixabay.com

Ingrediencie: 2 litre višňovej šťavy (asi z 2,5 kg odkôstkovaných višní), 500 ml vody, 1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker, 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker, 700 ml vodky

Likér z višní - Príprava:

1. Z višní pomocou odšťavovacieho hrnca získame 2l šťavy. Vanilkový struk rozkrojíme. Dreň vyškriabeme pomocou tupej strany noža. Vanilkový struk rozkrojíme na 6 dielov.
2. Do veľkého hrnca nalejeme odmeranú šťavu, vodu, vanilkovú dreň a vanilkový struk. Vmiešame Extra želírovací cukor. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Vmiešame vodku a necháme trochu vychladnúť.
3. Likér naplníme do fliaš, do každej fľaše vložíme kúsok vanilkového struku a uzatvoríme. Fľaše odložíme do chladničky. Pred podávaním pretrepeme.

Tip: Likér môžeme pripraviť aj z čerstvých alebo mrazených ríbezlí.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.