POSTUP
Steak necháme zohriať na izbovú teplotu. Potom si predhrejeme si panvicu. Hovädzie mäso nakoreníme a osolíme. Pridáme na panvicu a z každej strany restujeme 1,5 minúty. Medzitým si pripravíme odvar (z uvedených ingrediencií). V panvici (kastróliku) orestujeme slaninu, aby nám vznikol výpek. Slaninu vyberieme (viac ju už nepotrebujeme).
Do výpeku pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu. Restujeme cca 3 minúty. Pridáme čerstvú šťavu z citróna a odvar. Pridáme slivkový a brusnicový džem. A zároveň pridáme hrozienka a červené víno. Celú zmes zalejeme hovädzím vývarom.
Pridáme orestované hovädzie a dusíme cca 45 minút alebo aj viac, aby bola zmes vyredukovaná. Vyberieme hovädzie mäso. Omáčku prepasírujeme cez sitko. Hovädzie mäso servírujeme spolu s prepasírovanou omáčkou.
BLESKOVKY