Postup: Najprv si pripravíme kapustové listy. Kapustu umyjeme a dáme do veľkého hrnca variť. Z kapusty vyrežeme hlúbik. Keď začne vrieť voda, kapustné listy sa budú samé oddeľovať. Listy vyberáme na tanier a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na lyžičke oleja. Pridáme červenú papriku. Ryžu premyjeme. Do misy dáme mleté mäso, ryžu a vychladnutú cibuľu. Pridáme koreniny a 1 pretlak. Dôkladne premiešame.
Vychladnuté listy plníme plnkou. Potom ich poukladáme do vyššieho hrnca. Nakoniec vylejeme do hrnca pretlak a zalejeme vodou. Listy musia byť ponorené vo vode. Zaťažíme pokrievkou a zakryjeme. Dáme variť asi na 30 minút. Podávame s pečivom a kyslou smotanou alebo kečupom.
BLESKOVKY