piatok, 07 apríl 2017 08:44

Srnčie ragú

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Srnčie ragú foto: pixabay.com

Suroviny: pol kila srnčieho mäsa, 5 dkg masla, 3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 malá cibuľa, soľ, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, kúsok bobkového listu, štipka tymiánu, lyžica polohrubej múky, 1/16 l červeného vína, trocha octu. 

Postup: Na masle alebo tuku podusíme pokrájanú zeleninu, neskôr pridáme cibuľu a na kocky nakrájané, odblanené mäso a osolíme. Dusíme bez podliatia, až sa zelenina trocha opraží. Potom prilejeme vodu alebo polievku, pridáme korenie a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime múkou, upražíme a podlejeme. Povarenú omáčku precedíme, pridáme do nej mäso a dodáme chuti citrónovou šťavou, prípadne prisladíme a pridáme víno. Môžeme posypať syrom. 

Prílohy: cestoviny, trené halušky, knedle.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom