streda, 15 marec 2017 09:36

Vyprážané fašírky

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Vyprážané fašírky Foto: pixabay.com

Suroviny: 60 dkg chudého bravčového mäsa, alebo časť hovädzieho a časť bravčového, štipka čierneho korenia, soľ, 1 malá cibuľa, lyžica masti alebo slaniny, nakrájanej na kocky, 1 vajce, zelený petržlen, 1 žemľa (alebo strúhanka), 1 bielok, tuk na vyprážanie 

Postup: Rozkrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme k nej nadrobno nakrájanú cibuľu a podusíme ju do bledožlta. Mäso zomelieme strojčekom (ak nie je mleté), pridáme namočenú, vytlačenú žemľu (alebo strúhanku), opraženú cibuľu, soľ, čierne korenie, nadrobno posekaný petržlen a vajce. Hmotu dobre spojíme a na pomúčenej doske robíme fašírky. Natrieme ich bielkom, rozmiešaným s lyžicou vody a pomaly pražíme. 

Viac z tejto kategórie: « Živánska Čevapčiči »


Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.