BLESKOVKY
Suroviny: 2 ks steaku - najlepšie top blade (vysoká roštenka) hovädzie mäso, 1/2 ks zeleru, 4 ks mrkvy, 2 ks petržlenu, 1 ks cibule, 7 ks plátkov slaniny, 1 ks čerstvej šťavy z citróna, 1 PL hnedého cukru, soľ, čierne korenie, 400 ml slivkového lekváru, 100 ml
brusnicového džemu, 2 PL hrozienok, 2 dl červeného vína, 1/2 litra hovädzieho vývaru
ODVAR: 6 ks celého čierneho korenia, 4 ks bobkových listov, 4 ks nového korenia, 2 dl horúcej vody
Suroviny: 1 ks menšej bielej kapusty, 500 g bravčového mäsa mletého, 1 ks cibule, 2 ks paradajkového pretlaku, 200 g ryža, podľa chuti soľ, vegeta, čierne korenie a sladká paprika, voda na podlievanie
Suroviny: pol kila srnčieho mäsa, 5 dkg masla, 3 lyžice pokrájanej koreňovej zeleniny, 1 malá cibuľa, soľ, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, kúsok bobkového listu, štipka tymiánu, lyžica polohrubej múky, 1/16 l červeného vína, trocha octu.
Suroviny: 1 kurča, 5 dkg slaniny alebo masla, 3 dkg cibule, 2 dkg hladkej múky, 200 ml kyslej smotany, soľ, paprika
Suroviny: 1 zajac, 1 väčšia cibuľa, 10 dkg slaniny, 5 dkg masla alebo masti, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, rovná lyžica hladkej múky, lyžica octu, soľ.
Suroviny: 60 dkg chudého bravčového mäsa, alebo časť hovädzieho a časť bravčového, štipka čierneho korenia, soľ, 1 malá cibuľa, lyžica masti alebo slaniny, nakrájanej na kocky, 1 vajce, zelený petržlen, 1 žemľa (alebo strúhanka), 1 bielok, tuk na vyprážanie
Suroviny: 4 zemiaky, 8 plátkov slaniny, 2 papriky, 2 cibule, 400 gramov mäsa, 4 polievkové lyžice korenín, 4 klobásky, brokolica (kto chce)
Suroviny: 400 gramov teľacieho mäsa na rezne, 30 gramov tuku, soľ, mleté čierne korenie, 0.5 liter mäsový vývar, 4 plátky šunky, 100 gramov tvrdého syra, 1 polievková lyžička kyslej smotany