Postup: Z trochy mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Ten potom pridáme do 350 gramov polohrubej múky, 20 gr kryšt. cukru, 1 vajce, 75 gramov masla. Cesto necháme kysnúť cca hodinu. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na cesto rozotrieme zmes zo 150 gr tvarohu, 100 gr kyslej smotany, 2 ks vanikového cukru, cca 2 lyžice práškového cukru, kto má rád, môže pridať aj hrozienka.
Zrolujeme a nakrájame cca 1 cm a dáme na pečúci papier na plech, potrieme vajíčkom, necháme ešte cca 20 minút poskytnúť. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry (ja som dala teplovzdušnú na 200 stupňov, a hneď znížime na 170 stupňov. Pečieme do zlatista.