utorok, 14 marec 2017 09:04

Domáce parené buchty

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Domáce parené buchty Foto: video

Suroviny: 50 dkg hladkej alebo polohrubej múky, 5-10 dkg cukru, 5 dkg tuku (oleja), 1 celé vajce, 2 dkg droždia, 1/2 dkg soli, 1/2 litra mlieka , plnka podľa chuti (lekvár, nutela, mak). 

Postup: V miske rozmiešame droždie s cukrom, pridáme 2-4 lyžice mlieka a 2 lyžice múky. Riedky kvások necháme vykysnúť. Potom pridáme ostatné suroviny: cukor, múku, vlažný tuk, v mlieku rozhabarkované vajce a soľ. Vypracujeme riedke cesto, ktoré necháme opäť nakysnúť (asi hodinu). Nakysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku a nožom ho rozdelíme na rovnaké diely. Každý diel trocha roztiahneme pomúčenou rukou, rozvaľkáme na rovnakú hrúbku a potom vykrajujeme štvorčeky, na ktoré lyžicou dáme plnku. Každú buchtu zbalíme tak, že rohy cesta k sebe stlačíme, rukou sformujeme asi 3 cm vysoké buchty. Paríme v hrnci na sitku alebo gáze, po 3-4 buchty naraz (podľa veľkosti hrnca). Podávame s makom alebo kakaom, poliate maslom a posypané cukrom. 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Na zlepšenie našich služieb používame súbory cookies. Prehliadaním web stránok súhlasíte s ich využitím. Používanie môžete odmietnuť nastavením Vášho prehliadača.