Adventný kalendár - Príprava:
Počet kusov: asi 29
Doba prípravy: asi 50 minút
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v miske BB puding s maslom a cukrom a spracujeme na hladké cesto. Uložíme na ½ hodiny do chladničky.
2. Cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok naplníme podľa chuti orieškom, mandľou, kandizovaným ovocím, hrozienkom alebo višňou. Vytvarujeme placku s hrúbkou asi 1 cm, vykrojíme formičkou a uložíme do chladničky.
3. Marcipán rozdelíme na tri diely, každý nafarbíme potravinárskou farbou. Vyvaľkáme hrubšie placky a formičkou vykrojíme asi 11 kúskov rôznych tvarov.
4. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vybrané kúsky ňou polejeme. Sladkosti ozdobíme podľa vlastnej fantázie cukrovými posýpkami a zvyšným marcipánom. Polevu necháme stuhnúť a 24 kúskov očíslujeme pomocou tubičiek od 1 do 24. Až do podávania uložíme do chladničky.
TIP: Do cesta môžeme podľa chuti pridať 1 KL Rumovej arómy Dr.Oetker.