sobota, 04 marec 2017 11:45

Veľkonočný veniec

Napísal(a) Dr.Oetker
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Veľkonočný veniec Foto: Dr.Oetker

Suroviny: 2 zarovnané PL práškového cukru (na zdobenie), 1 balenie Buchiet Dr.Oetker, 1 zarovnaná KL Rumovej arómy Dr.Oetker, 160 ml vlažnej vody, 1 vajce na potretie, 120 ml oleja (120 ml = 12 polievkových lyžíc), 4 kusy vajec uvarených natvrdo a zafarbených (na zdobenie), 1 vajce 

Veľkonočný veniec - Príprava:

Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame zmes na buchty s pribaleným droždím. Pridáme vodu, olej, vajce, rumovú arómu a všetko dôkladne ručne vypracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Cesto zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.
2. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na päť rovnakých dielov. Zo štyroch vyvaľkáme valčeky dlhé 40 cm. Upletieme vrkoč a stočíme do venčeka, na konci dobre spojíme. Položíme na vymastený plech. Zostávajúci piaty diel rozdelíme na štyri rovnaké kúsky, z každého vyvaľkáme valček dlhý 20 cm, položíme na veniec a vytvoríme „hniezda“ (kam umiestnime po upečení vajcia). Ponecháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 40 minút

3. Po vychladnutí veniec pocukrujeme a do „hniezd“ vložíme vajcia.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Soľ a bylinky v strave dojčiat a malých detí

Soľ a bylinky v strave dojči…

Dospelý človek má rád výrazne chute, rád experimentuje a dochucuje pokrmy. Najčastejšie gazdinky siahajú po soli...

Prev Next