utorok, 21 február 2017 22:00

Veterníky

Napísal(a) rodicom.sk
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Veterníky Foto: veternik.sk

Suroviny: 2 dl vody, 70 gramov tuk, 120 gramov hrubej múky, 3 vajcia, 500 ml mlieka, 50 gramov cukru, 8 polievková lyžička(s) cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 50 gramov cukru, 15 polievková lyžíc mlieka, 220 gramov práškového cukru, 

Veterníky - Príprava:

Vo vode si roztopime tuky, pridáme hrubu muku a odpálime, do mierne vychladnutej zmesy vmiešame postupne cele vajcia.
Pečieme v rúre na 175 stupňov.
Uvarime si husty puding. Cukor si skaramelizujeme a zalejeme šľahačkou, rozpustime a dame poriadne vychladit (12 h). Z cukru si upalime karamel, zalejeme mliekom a poriadne rozpustime. Pridame cukor a mame polevu.
Upečene a vychladnute veterniky si rozkrojime a naplnime pudingom a slahackou, prikryjeme a polejeme cukrovou polevou.
Foto: tortolandia.webnode.sk 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next