piatok, 07 apríl 2017 08:52

Ryba (kapor) na modro, teplá

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Ryba (kapor) na modro, teplá Foto: pixabay.com

Suroviny: 1 a pol kg ryby, soľ, 1/8 octu, 1/2 zelera, 1 menší petržlen, 1 mrvka, 10 dkg cibule, 10 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia malý kúsok bobkového listu, štipka tymiánu, 15 dkg masla 

Postup: Rybu na modro upravujeme vcelku, alebo rozdelenú na porcie. Ak chceme, aby ryba mala peknú modrú farbu, musíme pri pitvaní dbať, aby sme z kože nezotreli sliz. Rozdelenú, osolenú rybu najprv polievame vriacim octom, aby ryba získala peknú modrú farbu. Môžeme ju tiež namočiť v nahriatej soli a vyžmoliť. Až potom ju upravíme v marináde z vody, octu, zeleniny a korenia. Varíme mierne asi štvrť hodiny. K rybe na modro podávame maslo, rozličné pikantné príchute, alebo ju podávame studenú s pikantnou omáčkou. 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Prev Next