sobota, 18 február 2017 19:23

Žralok v marináde

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Žralok v marináde Foto: freeimages.com

Suroviny: 150 gramov žraločieho mäsa, 1 čajová lyžička múky hladkej, pol čajovej lyžičky soli, 100 gramov masla, 2 polievkové lyžičky masla na omáčku, 1 malá cibuľa, 2 zelené papriky, 10 strúčikov cesnaku, 10 polievkové lyžičky paradajkovej šťavy 

Príprava:

Umytého žraloka očistíme, zbavíme kože a nakrájame ho na plátky. Mäso osolíme, obalíme v hladkej múke a dáme piecť na rozohriate maslo. Pečieme asi 10 minút, pričom ho obraciame tak, aby sa mäso nerozpadlo.
Medzitým si pripravíme omáčku. Na rozohriatu panvicu dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku, nasekané strúčiky cesnaku. Všetko pražíme asi 4 minúty a nakoniec pridáme paradajkovú šťavu. Omáčku privedieme do varu a odstavíme. Opečené mäso vložíme do omáčky a chvíľu necháme v nej, aby mäsom prešli všetky chute.
Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Mäsovo-zeleninové a ovocné príkrmy: Kedy pridať do jedálnička lepok?

Mäsovo-zeleninové a ovocné …

Bábätká rastú ako z vody a každý deň je plný nových zážitkov. Zatiaľ čo v prvých mesiacoch stačilo...

Prev Next