sobota, 18 február 2017 11:59

Špirálky s mletým mäsom

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Špirálky s mletým mäsom foto: pexels.com

Suroviny: 300 gramov mletého bravčového mäsa, 500 gramov špirálok, 250 ml červeného vína, 1 veľký paradajkový pretlak, 350 gramov póru, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 5 polievková lyžička oleja, 250 ml mäsového vývaru, 1 čajová lyžička sušeného tymianu, 2 bobkové listy
1 čajová lyžička cukru, mleté čierne korenie, 10 gramov soli

Špirálky s mletým mäsom - Príprava:

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci zohrejeme 3 PL oleja, pridáme mäso a na prudkom ohni opečieme do červena. Ochutíme korením a soľou. Primiešame cibuľu, cesnak a bylinky. Krátko podusíme. Pridáme víno, paradajkový pretlak, mäsový vývar a bobkový list. Na minime varíme ďalších 20 minút a pór vložíme do omáčky na posledných 10 minút varenia. Bobkový list potom vyberieme a omáčku podľa potreby ochutíme.
Cestovinu uvaríme v slanej vode s 2 lyžicami oleja. Zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Podávame s mäsovou omáčkou ozdobené tymianom.



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom