streda, 10 február 2021 02:57

Keksy s arašidovým maslom a kúskami čokolády

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Čo budeme potrebovať:

  • 190 g hladkej múky
  • 160 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 115 g roztopeného masla
  • 200 g arašidového masla so slaným karamelom (Mixitella)
  • 140 g trstinového cukru
  • 2 vajcia + 1 žĺtok
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • kúsky čokolády na varenie

Postup

Rúru si predhrejeme na 180°C.

V jednej miske si miešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ.

V druhej vymiešame arašidové maslo so slaným karamelom Mixitella s roztopeným maslom. K arašidovo-maslovej zmesi pridáme cukor a elektrickým mixérom dobre prešľaháme. Postupne pridávame vajcia a žĺtok. Nakoniec vmiešame mlieko a vanilkový extrakt.

Po častiach vmiešame múčnu časť a ručne vypracujeme cesto, do ktorého zapracujeme nasekanú čokoládu. V rukách si vytvarujeme guľky, ktoré nakoniec jemne stlačíme na placku. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme 10 minút na 180°C.

Dobrú chuť!

 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Bielkoviny a vápnik v strave dieťaťa

Bielkoviny a vápnik v strave …

Strava detí by mala byť vyvážená a rôznorodá. Najviac sa detičky vyvíjajú v prvých rokoch života, a preto...

Prev Next