Čo budeme potrebovať:
- 190 g hladkej múky
- 160 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 115 g roztopeného masla
- 200 g arašidového masla so slaným karamelom (Mixitella)
- 140 g trstinového cukru
- 2 vajcia + 1 žĺtok
- 2 lyžice mlieka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- kúsky čokolády na varenie
Postup
Rúru si predhrejeme na 180°C.
V jednej miske si miešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ.
V druhej vymiešame arašidové maslo so slaným karamelom Mixitella s roztopeným maslom. K arašidovo-maslovej zmesi pridáme cukor a elektrickým mixérom dobre prešľaháme. Postupne pridávame vajcia a žĺtok. Nakoniec vmiešame mlieko a vanilkový extrakt.
Po častiach vmiešame múčnu časť a ručne vypracujeme cesto, do ktorého zapracujeme nasekanú čokoládu. V rukách si vytvarujeme guľky, ktoré nakoniec jemne stlačíme na placku. Placky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 10 minút na 180°C.
Dobrú chuť!