Hovädzie so zelenými fazuľkami a chilli

Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Toto fantastické jedlo má lahodnú sladko-pikantnú chuť a je absolútne nenáročné na prípravu. Toto fantastické jedlo má lahodnú sladko-pikantnú chuť a je absolútne nenáročné na prípravu. Zdroj foto: rodicom.sk

Tajomstvo reštaurácie SOHO je prezradené! Toto je recept, ktorý nápadne pripomína jedno z hlavných jedál možno najobľúbenejšej zmiešanej ázijskej kuchyne/reštaurácie na Slovensku. Keď ho raz človek ochutná, už sa ho nevie vzdať. Za pár minút si ho dokážete pripraviť aj doma. Recept je veľmi jednoduchý.

Čo budete potrebovať: 

450 g pekného čistého hovädzieho mäsa (nemastné a bez šliach, vtedy ho spapajú aj fajnovky :-) )

1 dcl ustricovej omáčky (my používame Shan'shi Oyster Sauce, dostať ju napríklad v Bille, v Metre alebo v Kraji, avšak, kto má možnosť nakupovať vo vietnamských potravinách dostane sa určite aj k iným a možno ešte lepším variantom, netreba sa báť experimentovať :-) )

2 väčšie strúčiky cesnaku

3 PL medu

3 PL kokosového oleja (ak nemáte, postačí obyčajný)

1 PL kukuričného škrobu

1 balíček mrazených zelených fazuliek

1-2 malé čerstvé chilli papričky

Čierny alebo biely sezam

Jazmínová ryža

Liatinový wok (to je ideál, ale ak taký nemáte, na začiatok ázijského kulinárčenia postačí aj obyčajný oceľový wok či hlboká panvica)

 

Postup:

Príprava je veľmi jednoduchá a pomerne rýchla. Najprv si nakrájajte mäsko na tenučké plátky. Potom si postavte wok na oheň, rozpusťte kokosový olej a mäso sprudka opečte. Následne ho nechajte dusiť vo vlastnej šťave. Po chvíli pridajte k mäsu 2-4 dcl vody (podľa potreby) a duste ďalej.

Zatiaľ si uvarte na pare zelené fazuľky, zostanú tak svieže a zelené a jazmínovú ryžu pripravte podľa návodu na obale.

V malej miske si zmiešajte ustricovú omáčku s medom a rozpučeným cesnakom. Zmes dobre rozmiešajte a keď bude mäsko hotové, vylejete do woku a premiešajte. Po 2-3 minútach pridajte kukuričný škrob, premiešajte a odstavte.

Na záver pridajte fazuľky a čerstvé nasekané chilli. 

Ako prvú nakladajte do misky po okraj ryžu a posypte ju troškou sezamu. Do stredu naložte šťavnaté sladučké mäsko s fazuľkami s chilli.

Dobrú chuť!



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Vyberáme pre vás

Rastieme s Hipom

Doprajte bábätku masáž. Prečo je dôležitá a ako na to?

Doprajte bábätku masáž. Pr…

Masáže pre bábätko predstavujú veľmi príjemné chvíľky, rovnako ako pre dospelého človeka. Je to vhodný...

Prev Next