pondelok, 06 marec 2017 18:47

Oškvarkové placky

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Oškvarkové placky Foto: pixabay.com

Suroviny: 350 gramov polohrubej múky, 20 gramov droždia, 1 dL mlieka, 1 žĺtok, 150 gramov zemiakov, 250 gramov oškvarkov, soľ,  mleté čierne korenie, 150 gramov oleja na vyprážanie 

Oškvarkové placky - Príprava:

Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie vymiešané vo vlažnom mlieku, pridáme žĺtok a uvarené pretlačené zemiaky, posekané oškvarky, soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme cesto ako na  buchty. Na teplom mieste necháme cesto nakysnúť, potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska, ktoré pečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách do zlatista.  Plníme zeleninou alebo mäsom. 



Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Pošlite nám článok

Máte zaujímavé informácie

 

Chcete sa podeliť s informáciami z oblasti rodiny, tehotenstva, výchovy, školstva, bývania, krásy či zdravia?

Prihláste / registrujte sa a pridajte článok na web. Je to pre Vás zložité? Pošlite nám článok mailom na redakcia@rodicom.sk

Ste prihlásený? Pošlite článok.

Rastieme s Hipom

Potravinové alergie sa nevyhýbajú ani tým najmenším

Potravinové alergie sa nevyh…

V posledných desiatkach rokov dramaticky rastie počet detí, ktoré trpia rôznymi alergiami. Našich najmenších najčastejšie okrem...

Prev Next